Tagliatelle met pesto, pompoen en geitenkaas
Een eenvoudig recept voor tagliatelle met pesto, pompoen en geitenkaas voor 4 personen:
- 400 gram tagliatelle
- 300 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 150 gram geitenkaas, verkruimeld
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 6 eetlepels groene pesto
- 3 eetlepels pijnboompitten (optioneel)
- Verse basilicumblaadjes ter garnering
Instructies:
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water. Voeg een snufje zout toe aan het water om de smaak van de pasta te verbeteren.
Terwijl de pasta kookt, verwarm je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze tot ze zacht en licht gebruind zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de gekookte tagliatelle af wanneer deze al dente is en bewaar een kleine hoeveelheid van het kookwater.
Voeg de tagliatelle toe aan de koekenpan met de pompoen. Voeg vervolgens de pesto toe en meng alles goed door elkaar. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het bewaarde kookwater toevoegen om de saus wat losser te maken.
Verdeel de pasta over borden en strooi de verkruimelde geitenkaas en eventueel de pijnboompitten erover. Garneer met verse basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!